Αρχική

 

poster50X70lrΟλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για 6η συνεχόμενη χρονιά το Grand Prix Int. Chess Tournaments που έχουν γίνει πλέον πόλος έλξης για σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Galaxy, που είναι και χρυσός χορηγός της διοργάνωσης. Οι Έλληνες παίκτες θριάμβευσαν καθώς στην κορυφή του 18ου ΟΠΕΝ βρέθηκε μόνος πρώτος ο Αναστάσιος Παυλίδης με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες (7 νίκες, 1 ήττα και μία ισοπαλία) πραγματοποιώντας εξαιρετικό τουρνουά, με μεγάλη μαχητικότητα,  κερδίζοντας το πρώτο έπαθλο των 800€. Τη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς μοιράστηκαν 3 ξένοι σκακιστές: ο Καταλανός Φιντέ μαιτρ Diaz Camalonga,  ο Ρώσος γκρανμαιτρ Ivanov και ο Λευκορώσος γκρανμαιτρ Σεργέι Κασπάροβ ενώ στις θέσεις 5-9 ισοβάθμησαν με 6,5 βαθμούς οι Σέρβοι γκρανμαιτρ Αντιτς και Ραϊκοnikites18oopenβιτς, ο Μαυροβούνιος διεθνής μαιτρ Λέκιτς, ο διεθνής μαιτρ πλέον 16χρονος Ρεθυμνιώτης Νικόλας Θεοδώρου και ο πολλά υποσχόμενος Γιώργος Μήτσης από την Αθήνα. Σημαντική επιτυχία για το Νικόλα Θεοδώρου αποτελεί η πρώτη θέση στη συγκεντρωτική βαθμολογία και των 3 τουρνουά του 2016 (Ιανουάριος, Μάιος, Σεπτέμβριος) συγκεντρώνοντας 21,5 βαθμούς, ενάμιση ολόκληρο βαθμό από τον θρύλο του γιουγκοσλαβικού σκακιού Ντούσαν Ραϊκοβιτς κερδίζοντας καθαρά το έπαθλο των 1.000€. Στο Β΄γκρουπ 7,5/9 αναδείχθηκε ο νικητής με Θανάσης Αλεξανδράκης ενώ τη 2η και 3η θέση theodoroumitsisμοιράστηκαν οι Νίκος Καζάκος και Βασίλης Μπρας με 7/9.

Οι αγώνες κατά γενική ομολογία στέφθηκαν με απόλυτη οργανωτική επιτυχία και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν σπουδαίες αναβαθμίσεις για τα τουρνουά του 2017 που θα διεξαχθούν για 7η συνεχή χρονιά μεταξύ των οποίων και κλειστά τουρνουά νόρμας διεθνούς μαιτρ και γκραν μαιτρ καθώς και 3 νέα τουρνουά 5 γύρων σε Σαββατοκύριακο.

Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, το σωματείο με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του ελληνικού σκακιού, πρωταγωνιστεί πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη διοργάνωση σημαντικtheodoroukypelloών αγώνων με βασικό αρωγό την Περιφέρεια Κρήτης & Περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και το ΔΟΠΑΦΜΑΗ του Δήμου Ηρακλείου.

Μέγας Χορηγός των αγώνων ο ΣΥΦΑΚ που έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην αναβάθμιση των διοργανώσεων, προβλέποντας τη σημασία που θα έχει για το νησί μας το σκάκι.

Μέσα στη χρονιά έλαβαν μέρος συνολικά περισσότεροι από 500 αθλητές και αθλήτριες (!!) προερχόμενοι από 15 διαφορετικές χώρες. Ανάμεσά τους πολλοί σκακιστές που φέρουν το κορυφαίο τίτλο στο σκάκι αλλά και πολλά μικρά παιδιά από τα φυτώρια των συλλόγων της theodoroukypello2πόλης.

Τα τουρνουά αυτά που έχουν το όνομα «Ηράκλειο Grand Prix» διοργανώνονται κάθε Ιανουάριο,

HeraklionGP2016_eng_lrΜάιο και Σεπτέμβριο και φέτος είναι η 6η συνεχή χρονιά, όμως είναι η πρώτη φορά που ήταν διεθνή!

Η ύπαρξη αυτών των τουρνουά που γίνεται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και του Δήμου Ηρακλείου έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του σκακιού στην πόλη και στο νησί γενικότερα ενώ η αναβάθμιση του σε διεθνές είναι δεδομένο ότι σταδιακά θα βοηθήσειβοηθούν τον τουρισμό. Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον Μέγα Χορηγό ΣΥ.ΦΑ.Κ (συνεταιρισμένα φαρμακεία Κρήτης & Δωδεκανήσου), τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, τον Κρητικό Φούρνο και τα Σ/Μ Χαλκιαδάκης για την υποστήριξη τους.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες των τουρνουά του 2017 ξεκινώντας φυσικά από το Heraklion Grand Prix 2017 International Tournaments.

GP2017logoWEB

Λεπτομέρειες και προκηρύξεις ακολουθούν! Μια σύντομη ενημέρωση είναι πως στο τουρνουά του Απριλίου θα υπάρχει ταυτόχρονα και κλειστό τουρνουά πουλ 10 παικτών που θα δίνει νόρμα διεθνούς και γκρανμαιτρ! Το ενδιαφέρον ήδη είναι πολύ μεγάλο καθώς τέτοιου είδους τουρνουά έχει να γίνει στην Ελλάδα περισσότερα από 10 χρόνια!!

Επιπλέον, μιας και η μόδα των τουρνουά του Σαββατοκύριακου (5 γύροι, από Παρασκευή απόγευμα μέχρι Κυριακή απόγευμα) ανθίζει στην κεντρική Ευρώπη και την Αμερική αποφασίσαμε να πειραματιστούμε το 2017 με 3 τουρνουά αυτής της μορφής:

HeraklionWeekendTournamentsLogoWEB

Είναι γεγονός, το Ηράκλειο είναι πια σκακιστικός προορισμός!

Leave a Reply